Geboortestenen

Januari

De geboortesteen van januari is granaat. Deze steen werkt positief voor het 1e chakra. Geeft energie, moed en kracht, versterkt het ego. De sterke rode  steen is niet geschikt voor kinderen.

Februari

De geboortesteen van februari is amethist.  Deze steen werkt positief voor het 7e chakra. Amethist geeft kalmte en rust. Tegen spanningshoofdpijn en bij overbelasting concentratie bevorderend. Ontspant de nek.

Maart

De geboortesteen van maart is aquamarijn. Deze edelsteen werkt op het 5e chakra. Deze steen werkt fijn voor de keel zoals bij heesheid, haperen. Daarnaast een steen tegen allergie/ hooikoorts.

April

De geboortesteen van april is diamant. Diamant is de hardste en de duurste edelsteen die er is. Er zijn veel kleurvarianten, ook zwarte diamant. Ruwe diamant wordt in de typische kubische vorm gevonden.  Geeft veel kracht.

Mei

De geboortesteen van mei is smaragd. Deze werkt op het 4e chakra. Hij bevordert de groei en brengt evenwicht tussen rust en actie. Het bewaakt dus je grenzen en behoedt je voor een burn-out.

Juni

De geboortesteen van juni zijn meerdere stenen. Parels, amethist en maansteen. Maansteen werkt positief voor het 2e chakra. Een fijne steen om te dragen bij een onverklaarbare ongewenste kinderloosheid.

Juli

De geboortesteen van juli is robijn. Deze steen werkt positief voor het 1e chakra. Zou een miskraam kunnen voorkomen(1e 3 maanden dragen) en werkt goed tegen vermoeidheid. Geeft moed en versterkt.

Augustus

De geboortesteen van augustus is peridoot. De andere naam voor deze groene steen is olivijn. Werkt op het 3e en 4e chakra. Versterkt positieve opbouwende gedachten. Helpt je af te sluiten voor negativiteit.

September

De geboortesteen van september is blauwe saffier. Werkt op het 6e chakra. Deze edelsteen werkt stimulerend op de intuïtie en werkt op een positieve manier op de ogen. Ook op een figuurlijke manier.

Oktober

De geboortestenen van oktober zijn opaal, toermalijn en rozenkwarts. Rozenkwarts werkt positief voor het 4e chakra. Een zachte en liefdevolle steen voor kinderen. Stimuleert de creativiteit. Maakt bij verharding open en zacht.

November

De geboortesteen van november is topaas en citrien. Citrien werkt positief voor het 2e chakra. Je mag jezelf blijven… Deze steen geeft een positieve krachtige energie. Een echt zonnetje.

December

De geboortestenen van december zijn tanzaniet en turkoois. Turkoois werkt positief voor het 4e chakra. Geeft rust bij emotionele overbelasting. Brengt geluk en bescherming tegen negativiteit. Een fijne vriendschapssteen.