Reparaties

Het is raadzaam om van sieraden waar edelstenen in verwerkt zitten, de zetting (dit is het gedeelte dat de steen vasthoudt) regelmatig te laten controleren.

Dit kan om het half jaar of om het jaar zijn. Deze periode is afhankelijk van hoe intensief het sieraad gedragen wordt. Bij iemand die bijvoorbeeld op kantoor werkt, loopt het sieraad minder wrijving op dan bij iemand die ermee in de tuin werkt.

Als het sieraad vrij nieuw is, kan deze natuurlijk ook wat meer hebben. Naarmate het sieraad echter langer gedragen wordt en ouder wordt, is deze gedurende de tijd toch aan slijtage onderhevig.

Helaas maak ik het regelmatig mee dat mensen met een sieraad langskomen waar de steen uit gevallen is en deze dan vaak ook nog kwijt zijn. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend, zeker wanneer er een emotionele waarde aan het sieraad zit.

Vergeet daarom niet uw sieraad regelmatig te laten controleren. Ik kan het sieraad dan eventueel ook voor u schoonmaken en polijsten waarna het sieraad er weer als nieuw uitziet